U trendu

Gradonačelnik ugostio koordinatorku UN Fransoaz Žakob

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru stalnu koordinatorku Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob, a dvoje sagovornika iskazalo je otvorenost za saradnju.

Stalna koordinatorka UN u Srbiji se interesovala za projekte u Gradu Beogradu, a gradonačelnik ju je upoznao sa aktivnostima i planovima. Razmatrajući oblasti u kojima ima prostora za saradnju, gradonačelnik je posebno istakao brigu o zaštiti životne sredine i deci.

„Od početka mandata veoma sam posvećen ekološkim temama, mislim da je pravi trenutak da se bavimo time. Radimo dosta toga, ali imamo prostora i za unapređenje. Mobilnost, kvalitet vazduha, energetska efikasnost – sve su to važne teme u vrhu naše agende. Da bismo postigli rezultate u ovim, kao i svim oblastima, ključna nam je komunikacija i saradnja sa građanima“, kazao je gradonačelnik.

On se osvrnuo i na dobru saradnju sa Unicefom, u zajedničkom cilju poboljšanja kvaliteta života svakog deteta.

Jedna od tema bio je i turizam, a Fransoaz Žakob je podelila utisak da Beograd ima mnogo toga da ponudi turistima, od kulturnih i istorijskih sadržaja, preko dve reke, do veoma zaniml?ivih objekata.

Zvaničnici su razgovarali i o važnosti komunikacije i razmene iskustava sa čelnicima gradova koji su se susretali sa sličnim problemima i koji su ih uspešno prevazišli.

Zaključeno je da je ovo prvi u nizu sastanaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.