U trendu

Gradska muzika Budve nastupila na festivalu Beogradski manifest (VIDEO)

Tradicionalnom koračnicom kroz Knez Mihailovu ulicu i izvodjenjem popularnih melodija na Kalemegdanu, Gradska muzika Budve predstavila se danas beogradskoj publici u okviru najvećeg porodičnog festivala u regionu, Beogradskog manifesta.

Predsednik Gradske muzike Budve Željko Vasović kazao je agenciji Beta da je taj orkestar redovan gost Beogradskog manifesta a da je reakcija publike na njihov nastup bila dobra.

On je najavio da će narednog vikenda Budva biti domaćin medjunarodnog festivala gradskih orkestara na kome će 1. i 2. juna nastupiti više od 200 muzičara iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

„Na festivalu će nastupiti četiri orkestra iz Crne Gore, dva iz Hrvatske i jedan iz BiH. Prvog dana festivala orkestri će nastupiti na bini a drugog dana će učestvovati u defileu od Slovenske plaže do Starog grada gde će najpre izvoditi program naizmenično, a potom će izvesti nekoliko zajedničkih kompozicija. Biće to jako interesantan nastup jednog ogromnog orkestra“, rekao je Vasović.

Direktor Turističke organizacije Budve Mladen Franović kazao je da nastupom gradskog orkestra na Beogradskom manifestu, Budva želi da ponudi deo svoje turističke ponude Beogradjanima i pozove ih da i predstojeće leto provedu u tom gradu.

Govoreći o festivalu gradskih orkestara u Budvi narednog vikenda, Franović je najavio da će na njemu biti izvodjene dalmatinske i evergrin melodije a da će 3. juna budvanski restoran „Parma“, povodom 20 godina postojanja, pokloniti turistima koncert Vlade Georgijeva.

„Ta manifestacija je nastavak sedmodnevnog festivala sa maskenbalom i Majskim večerima koji smo organizovali početkom maja. Imali smo sjajan, možda do sada nezabeležen program u Budvi i okruženju, jako puno gostiju i odlične rezultate u broju noćenja i finansijskim pokazateljima. Prepoznajemo kako ubuduće da se organizujemo da bi što bolje dočekali goste“, rekao je Franović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.