U trendu

Grejanje u Nišu možda jeftinije

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da postoji mogućnost da centralno grejanje u Nišu pojeftini.

„Sniženje cene (grejanja) na način na koji država uređuje – da! Mimo tog načina na koji država uređuje – ne“, rekao je Perišić na konferenciji za novinare održanoj nakon sednice Gradskog veća.

Perišić je rekao da je rukovodstvo grada ozbiljno pristupilo problemu daljinskog grejanja u Nišu i protestima građana zbog tog poskupljenja.

„Smatram da treba da odgovorimo na zahteve građana. Većnik Miloš Banđur je u kontaku sa predstavnicima Udruženja predsednika skupština stanara i sutra će sa njima imati sastanak“, istakao je Perišić.

On je rekao da će gradskim pravilnikom, koji reguliše oblast daljinskog grejanja, građanima biti dozvoljeno da se privremeno isključe sa toplovoda.

„Pravilnik definiše uslove, i svi oni koji ispune uslove moći će da se isključe sa sistema daljinskog grejanja. Smanjili smo cenu za one koji se isključe na jednu trećinu od ranije cene, ali oni koji nameravaju da to učine moraju dobro da razmisle kako će se zimus grejati“, naglasio je Perišić.

Pojeftinjenje grejanja i omogućavanje isključenja sa toplovoda svim korisnicima koji ne mogu da plaćaju račune za grejanje, osnovni su zahtevi Udruženja predsednika skupština stanara koje su građani formirali na proleće, nakon što je cena grejanja u Nišu drastično porasla.

Udruženje je u proteklih mesec dana organizovalo četiri protesta zbog odbijanja gradskih vlasti da im ispune zahteve.

Poslednji i najmasovniji protest organizovan je sinoć kada se više od dve hiljade ljudi okupilo ispred Gradske toplane, a potom ispred Gradske kuće.

Predstavnici Udruženja najavili su tokom protesta da se „pobeda nazire“ i da se može očekivati da grad uskoro smanji cenu grejanja i dozvoli isključenje sa toplovoda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar