U trendu

Groteskno da stranka u nestajanju – LDP deli moralne lekcije

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije  Branko Ružić ocenio je danas da deluje groteskno kada, kako se izrazio, „stranka u nestajanju“ poput Liberalno-demokratske partije deli moralne kritike socijalistima i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

„Zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Srbije, premijera Vučića i ministra spoljnih poslova Dačića, evropska budućnost Srbije je zagarantovana, kao što je zagarantovano i očuvanje naših državnih i nacionalnih interesa. Upravo je SPS u koaliciji sa SNS dao glavni impuls procesu evropskih integracija koji je zacementiran strateškim, odgovornim i državničkim odlukama koje smo donosili, dok su bivše perjanice DOS-a to bezuspešno pokušavale skoro deceniju“, naveo je Ružić.

Ružić je, takodje, naveo da je upodobljavanje spoljne i bezbednosne politike Srbije sa politikom EU proces, a ne gotovo rešenje, i da u tom procesu Srbija neće napraviti ni jednu grešku.

„Mali političari se od onih velikih razlikuju po tome što ne razumeju širi kontekst medjunarodnih odnosa, ne razumeju šta predstavlja dignitet sopstvene države i po tome što promovišu političke stavove u skladu sa kvantitetom žetona koje dobiju zarad nečijih tudjih interesa, a u korist svojih sitnosopstveničkih. Dok Srbija radi u interesu svojih gradjanki i gradjana, ovakve nesuvisle kritike patuljastih stranaka imaće snagu ujeda običnog komarca“, ocenio je Ružić.

Ružić je to ocenio u odgovoru na ranije saopštenje LDP-a u kojem je Dačić kritikovan zbog svojih nastupa i optužen da svojim izjavama šteti evropskim integracijama Srbije i da zemlju udaljava od Evropske unije (EU).

Dačić je u sredu uveče izjavio da su apsolutno neprihvatljivi pritisci na Srbiju kako bi ona, „rečeno diplomatski, usaglasila svoju spoljnu politiku sa EU, a rečeno srpski, uvela sankcije Rusiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.