U trendu

Guzve na naplatnim rampama na putevima u Srbiji

Velike saobraćajne gužve prvog dana odmora zbog prvomajskih i uskršnjih praznika formirane su na izlazima iz Beograda, ali i na naplatnim rampama širom Srbije, prenose mediji.

U AMSS-u ističu da gužvi ima na izlazu iz Beograda i ka zapadnoj i ka istočnoj Srbiji, na Ibarskoj magistrali, pre svega kod Orlovače, i na delu ka Valjevu i Ljigu.

„Na obilaznici oko Beograda nema većeg zadržavanja. Vozila se usporeno kreću na delu autoputa od Gazele do Bubanj potoka“, rekao je za „Blic“ dežurni dispečer AMSS-a Jovica Mitić.

Prema informacijama Puteva Srbije na naplatnoj stanici Preljina čeka se 120 minuta, na stanici Takovo 60 minuta dok se na naplatnoj rampi u Lajkovcu čeka 20 minuta. Na autoputu Beograd-Niš na naplatnoj rampi Pojate potrebno je 15 minuta za prolazak.

Putevi Srbije su saopštili da zaposleni naplatne stanice Preljine dele vodu učesnicima u saobraćaju koji se nalaze u koloni.

„Saobraćaj se i dalje odvija usporeno zbog povećanog intenziteta i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, te su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu“, neveli su u tom javnom preduzeću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.