U trendu

Gužve na putevima, čekanje na granicama

Zbog predstojećih praznika na putevima su veće gužve, a na graničnim prelazima duža zadržavanja saopštio je danas AMS S navodeći da se na Batrovcima čeka i do pet sati, a na Horgošu oko sat i po.

Sumaglica i niske temperature i ovog popodneva uslovljavaju nepovoljne uslove za vožnju, a poledica koje ima na putevima širom naše zemlje dovodi do čestih proklizavanja vozila i izletanja sa puta, saopštio je AMS S.

Na GP Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Hrvatske, zadržavanja su oko pet sati, a ista situacije je i na GP „Šid“ gde su kolone vozila duge par kilometara.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju čeka se oko 90 minuta, a kolona je duga i na izlazu iz Mađarske što realno produžava vreme zadržavanja, dok Kelebija beleži zadržavanja od oko sat vremena.

Radno vreme manjih graničnih prelaza, kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, otvoreni su od 7-19 čas, dok GP Bački Breg radi 24 sata, a na njemu trenutno nema dužih čekanja.

Na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom saobraćaj je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od pola sata.

Vozačima se savetuje da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i da smanje brzinu kretanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.