U trendu

Han: Najuspešnije firme u Srbiji spremne za tržište EU

Najuspešnije firme iz Srbije pokazale su da mogu biti konkurentne za poslovanje na tržištu Evropske unije, izjavio je danas komesar EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.

Na panelu „Unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji je održan u Privrednoj komori Srbije, Han je rekao da je to zaključio na osnovu iskustava i razgovora sa predstavnicima najuspešnijih firmi koje posluju u Srbiji.

„Na osnovu onoga što sam video i čuo, Srbija je, kada je reč o poslovnom sektoru, već dobro pripremljena za pristupanje EU“, poručio je Han.

Govoreći o mnogim prednostima članstva u Evropskoj uniji, Han je rekao da to uključuje i pristup jedinstvenom tržištu.

On je istakao da politika treba da stvori nužan okvir za pospešivanje preduzetništva kako bi se omogućilo poslovnim ljudima da primene svoje ideje, navodeći da političari ne stvaraju radna mesta već to čini privreda.

Evropski komesar je istakao važnost doživotnog obrazovanja i promenu načina učenja kako se ne bi dešavalo da se ispiti samo polažu, nego da se znanja primene. Prema njegovim rečima da bi se na tržište EU ponudila određena usluga, potrebna je usaglašenost sa evropskim standardima.

Na panelu su učestvovali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici najuspešnijih firmi koje posluju u Srbiji, kao i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.