najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Han sa Hodžajem, naglasio važnost napretka u dijalogu

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han je u razgovoru sa šefom kosovske diplomatije Enverom Hodžajem naglasio važnost napretka u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič potvrdila je za Tanjug da su Han i Hodžaj tokom sastanka u sedištu Evropske komisije u Briselu razgovarali o saradnji u regionu i evrointegracionom putu Kosova.

„Komesar Han je naglasio da će napredak u dijalogu kome posreduje EU, kao i reformski put, doneti dobrobit za građane Kosova i da su kao takvi najbolji i najbrži način približavanja EU“, izjavila je Kocijančič u saopštenju prosleđenom Tanjugu.

Portparolka Evropske komisije dodaje da je komesar Han pohvalio napore Kosova da prevaziđe „izazovnu političku situaciju“, istovremeno naglašavajući da je ispunjavanje preostalih uslova neophodno za viznu liberalizaciju.

Tokom razgovora u sedištu Evropske komisije u Briselu, komesar Han i ministar Hodžaj saglasili su se oko važnosti evropske reformske agende, kao osnove za početak primene Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji koji je za Kosovo stupio na snagu u aprilu ove godine.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj se posle odvojenih razgovora se šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom u sedištu NATO u Briselu sastao i sa zamenikom generalnog sekratara NATO ambasadorom Aleksanderom Veršbouom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike