najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Han: Srbija je čuvar balkanskog mira

Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, u izjavi za „Večernje novosti“ je odao priznanje Srbiji zbog doprinosa regionalnoj saradnji.

Beogradski dnevnik napominje da je Han stigao u zvaničnu posetu Srbiji „u situaciji veoma zategnutih odnosa izmedu Beograda i Zagreba zbog niza provokativnih poteza iz našeg susedstva“.

„Radujem se svom ponovnom dolasku u Beograd, susretu s novom vladom premijera Aleksandra Vučića i nastavku odlične saradnje pune poverenja koju smo uspostavili prethodnih godina“, istakao je Han.

U intervjuu koji „Novosti“ na svom veb-sajtu objavljuju pod naslovom „Han: Srbija je čuvar balkanskog mira“, on je istakao da je angažman EU na evropskom putu Srbije čvrst, što se ogleda u otvaranju četiri poglavlja u procesu pregovora o pristupanju.

„Naravno, teški izazovi su pred nama. To uključuje agendu vladavine prava, gde Srbija sada treba da primeni ono što je predviđeno akcionim planovima za pregovaračka poglavlja 23 i 24“, dodao je Han.

Upitan da li ste zadovoljni time kako se srpska vlada ponaša u novim regionalnim trzavicama, on je rekao:

„Priznajem i cenim aktivan i konstruktivan doprinos Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i njen pristup koji nam je bio od pomoći prilikom rešavanja migrantske krize.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike