U trendu

Han u ponedeljak u Beogradu

Komesar EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće u ponedeljak 5. decembra u Beogradu gde će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i sa studentima i predstavnicima akademske zajednice.

Kako je saopšteno iz Delegacije EU u Srbiji, Han će zajedno sa Vučićem prisustvovati potpisivanju finansijskog ugovora u vrednosti 80 miliona evra za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

Planirana je takodje poseta Botaničkoj bašti i Zelenom paviljonu obnovljenom uz pomoć EU.

Han je uoči posete izjavio da Srbija pripada porodici Evropske unije i da „čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja, članstva u EU“.

Evropski komesar je naveo da je EU Srbiji „najbolji partner u trgovini, investicijama i finansijskoj podršci u svim sektorima“ i da „pruža konkretnu korist gradjanima Srbije – za obrazovanje, poslovanje, vladavinu prava, javnu upravu, puteve, mostove i bezbednost hrane“.

„Blisko saradjujem sa Srbijom; zajedno smo jači kao partneri i prijatelji u prevazilaženju problema migracija, nezaposlenosti, bezbednosnih izazova, i u očuvanju mira i stabilnosti u regionu“, dodao je Han uoči posete Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar