U trendu

Han večeras stiže u Srbiju

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han doputovacće večeras u Srbiju gde će sutra boraviti u radnoj poseti Beogradu tokom koje će razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima i učestvovati u investicionoj konferenciji.

Kako je Tanjugu najavio Han, cilj posete je da se građanima pokažu konkretni rezultati evrointegracionog procesa.

„Poseta će imati tri elementa – dolazak na investicionu konferenciju, obilazak Žeželjevog mosta odnosno radova na pristupnim deonicama, a zatim ću se sastati i sa predsednikom i premijerom“, izjavio je evropski komesar.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga da li u Srbiju dolazi sa posebnom porukom za vlasti i građane, Johanes Han kaže da će fokus njegove posete biti da se građanima pokažu „konkretni i vidiljivi“ rezultati:

„Ja požurujem sve ljude kako na terenu, tako i ovde u Evropskoj komisiji, jer mislim da je vreme da pokažemo nešto građanima. Oni postaju pomalo umorni zbog uobičajnih ishoda i zaključaka samita. Ovde se radi o konkretnim dešavanjima“, poručio je evropski komesar za pregovore o proširenju.

Han je naglasio da očekuje investiciona konferencija na kojoj će učestvovati u četvrtak u Beogradu da podsticaj za stimulaciju, kako privrede i brže implementacije ideje o regionalnom ekomomskom tržištu, tako i celokupnog procesa stabilizacije regiona i napredak u procesu evrointegracija.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han iz Beograda u petak putuje u Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar