U trendu

Haos u Beogradu: Protesti vozača, sve stajalo – blokirani Gazela i Slavija (foto, video)

Popodnevni špic i protest zbog poskupljenja goriva napravili su pravi zastoj širom Beograda, prenose beogradski mediji.

Gužve je bilo i na drugim mestima koja su redovno problematična – Autokomandi, Kneza Miloša, Bulevaru despota Stefana…

Na fotografijama sa Gazele vidi se kako su pojedini izašli iz vozila i stoje nasred mosta. Automobilima trenutno nije moguće proći u smeru ka gradu, a gužve ima i ka Novom Beogradu.

Vozači su automobile zaustavili i na kružnom toku na Slaviji, sa koje se čuje muzika. Mediji prenose i da pojedini građani na Gazeli igraju fudbal.

Podsećamo, vozači u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Šapcu i još nekoliko gradova zaustavili su oko 17h vozila u znak protesta zbog visokih cena goriva.

Protest zbog cene goriva

Građajni nezadovoljni cenom goriva blokirali su danas na sat vremena svojim vozilima ključne saobraćajncie u više gradova u Srbiji. .

Protest održan između 17.00 i 18.00 sati se na pojedinim mestima u prestonici poklopio sa uobičajenim gužvama petkom popodne kao što je slučaj, na primer, na autoputu preko Gazele gde je u to vreme i inače “krkljanac“.

Tako su zaustavljanjem vozila blokirali saobraćaj na auto-putu u pravcu ka Zagrebu.

Nekoliko strateški postavljenih i zaustavljenih automobila bila je “zatvorena“ i Slavija zbog čega su zaustavljene trole, dok je ulice Kneza Miloša i Kralja Milana bile prohodne i saobraćaj se odvijao normalno.

Protestovala je nekolicina vozača i kod Sava centra u Novom Beogradu.

Kako kažu u policiji, jedino je na Gazeli bio zaustavljen saobraćaj, dok je u drugim delovima grada bilo sporadičnih zaustavljanja vozila.

Osim u Beogradu, vozači su svoj protest iskazali i u Novom Sadu, Somboru , Požarevcu, Leskovcu, Nišu, Pančevu, Šapcu i Novom Pazaru gde je bilo i blokade pojedinih saobraćajnica.

Reporter Tanjuga javlja da su vozači u Novom Pazaru blokirali petlju na izlazu iz grada, magistralni put koji povezuje Novi Pazar sa Raškom

Vozači su danas protestovali zbog visokih cena goriva, a u Srbiji je prosečna cena benzina prešla 150 dinara, dok je dizel skuplji od 160 dinara.

Inače, prema pisanju medija bezolovni benzin je najskuplji u Grčkoj – 1,54 evra, dok je a najjeftiniji u Bosni i Hercegovini -1,09 evra.

Kada je reč o dizelu, jedino je u Albaniji (1,42 evra) skuplji nego u Srbiji.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije za Tanjug da će se sa MMF-om u ponedeljak razgovarati između ostalog i mogućnostima za umanjenje akciza na gorivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.