U trendu

Hapšenje kriminalne grupe: U Italiji rentirali vozila u Italiji, pa ih prodavali u Srbiji

MUP je saopštio u sredu da je uhapšeno sedam osoba, koji su osumnjičeni da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe u Italiji rentirali vozila i prodavali ih u Srbiji ili rastavljali u delove.

Pripadnici Ministarstva unutraÅ¡njih poslova – SluÅŸbe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa TuÅŸilaÅ¡tvom za organizovani kriminal u Beogradu, posle viÅ¡emesečnog rada na teritoriji Novog Sada, Å apca, Ljubovije i Mladenovca uhapsili su sedam osoba, osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvrÅ¡ili krivična dela udruÅŸivanje radi vrÅ¡enja krivičnih dela i utaja.

MUP je saopštio da su uhapšeni su M. R. (58) i I. R. (38) iz Mladenovca, Ŝ. M. (69), M. J.(58) i S. S. (65) iz Titela, R. R. (46) iz Ljubovije i Z. N. (51) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Åœ. M, M. J, S. S, R. R, Z. N, član kriminalne grupe iz Italije i joÅ¡ dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju.

M. R. i I. R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaÅŸi u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

Prilikom pretresa porodične kuće, garaÅŸe i radionice osumnjičenih M. R. i I. R, policija je pronaÅ¡la 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova.

Takođe, pretresom kuće Åœ. M. u Titelu pronađen je piÅ¡tolj marke „bereta“ pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvolkenu proizvodnju, drÅŸanje, noÅ¡enje i promet oruÅŸja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadrÅŸavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni TuÅŸilaÅ¡tvu za organizovani kriminal u Beogradu, navedeno je u saopÅ¡tenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.