U trendu

Hapšenje na VMA zbog korupcije!

U zajedničkoj akciji Vojnobezbednosne agencije, ViÅ¡eg javnog tuÅŸilaÅ¡tva u Beogradu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Vojne policije, liÅ¡en je slobode potpukovnik B.R, lekar na sluÅŸbi u Vojnomedicinskoj akademiji, zbog sumnje da je duÅŸi vremenski period zloupotrebljavao svoj sluÅŸbeni poloÅŸaj.

„Nakon viÅ¡emesečnog prikupljanja podataka i dokaza na suzbijanju korupcije u Vojnomedicinskoj akademiji, danaÅ¡njom akcijom obuhvaćeno je viÅ¡e lica, a osumnjičenom B.R. je određeno zadrÅŸavanje do 48 časova radi sasluÅ¡anja“, navodi se u saopÅ¡tenju Ministarstva odbrane.

Kako se precizira, B.R. je osumnjičen da je izvršio krivično delo Zloupotreba sluşbenog poloşaja iz člana 359. stav 3. Krivičnog zakonika.

Dalji postupak protiv osumnjičenog vodiće novoformirano Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri ViÅ¡em javnom tuÅŸilaÅ¡tvu u Beogradu, dodaje se u saopÅ¡tenju.

Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo je da je na Vojnomedicinskoj akademiji započela zajednička akcija na suzbijanju korupcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.