Harvard klub Srbije: Konkrus za stipendije najboljim studetima

Harvard klub Srbije raspisao je četvrti konkurs za godišnje stipendije najboljim studentima završne godine akreditovanih univerziteta u Srbiji, a prvi put je konkurs otvoren i za stipendiranje studentkinja i studenata iz Srbije na američkom Univerzitetu Harvard.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 15. april 2018. godine.

„Cilj konkursa Harvard kluba Srbije je da odabranim akademcima finansijski olakšamo  studiranje i ostvarivanje najviših profesionalnih ciljeva. Takodje, želimo da i na ovaj način ukažemo na značaj kvalitetnog obrazovanja i akademskog integriteta, u skladu sa visokim standardima prestižnog univerziteta Harvard“, rekla je predsednica Upravnog odbora Harvard kluba Srbije Aleksandra Drecun,a navodi se u saopštenju.

Na konkurs za dodelu stipendija Harvard kluba Srbije mogu da se prijave studenti akreditovanih visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji koji su prvi put upisani u letnji semestar završne godine prvog stepena osnovnih akademskih studija, sa donjom granicom proseka u prethodnim godinama studija 9,0.

Za stipendiju za studiranje na Univerzitetu Harvard, koja se prvi put dodeljuje, mogu da se jave državljani Republike Srbije koji su primljeni na akademski program osnovnih ili poslediplomskih studija tog prestižnog univerziteta.

Harvard klub Srbije dodeljuje najmanje dve stipendije godišnje za studente u Srbiji, i to najmanje jednu za osobu koja studira na fakultetu prirodno-matematičkog usmerenja i jednu za studenta društveno-humanističkog usmerenja.

Iznos stipendija za studente univerziteta u Srbiji biće naknadno odredjen, a biće, kao i prethodnih godina, najmanje 1.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, po stipendiji.

Za studiranje na Harvardu, iznos stipendija biće odredjen u zavisnosti od programa studiranja na koje je kandidat primljen i finansijskih mogućnosti davaoca stipendije.

Stipendisti i stipendistkinje će biti odabrani na osnovu proseka ostvarenog u toku studija, motivacionog pisma, preporuka profesora fakulteta, kao i znanja engleskog i drugih stranih jezika. Studenti koji budu izabrani u uži krug mogu biti pozvani na razgovor na srpskom i/ili engleskom jeziku.

Stipendija za studente društvenih i humanističkih nauka nosi ime „Čedomilj Mijatović“, dok je stipendija za prirodne nauke nazvana „Draga Ljočić“, po naučnicima koji su dali izuzetan doprinos razvoju nauke u Srbiji i boljitku njenih gradjana.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike