Heroj: spasio starca iz požara

Ljubomir Antonijević (33) iz zapaljene kuće, u centru Kuršumlije, spasio je Milosava Vučićevića (80) iznevši ga u naručju kroz plamen, rečeno je agenciji „Beta“ u vatrogasnoj službi u Kuršumliji, prenosi RTS.

Požar u kući u centru grada izbio je oko 19.00, a prvi ga je primetio Antonijević, koji je odmah dotrčao da kuće, razvalio zaključana vrata i iz plamena izneo Vučićevića.

„Pronašao sam Vučićevića kako stoji ukopan usred kuhinje, a oko njega dim i plamen. Uhvatio sam ga za ruku i rekao da beži, ali me on ništa nije čuo niti se pomerao. Uzeo sam ga u naručje i izneo iz kuće“, rekao je Antonijević.

Ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć čija načelnica Nena Vučković kaže da je Vučićević zadobio blaži oblik trovanja ugljen monoksidom i manju opekotinu, ali da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Dve ekipe vatrogasaca su uspeli da ugase požar, ali je unutrašnjost kuće izgorela. U vatrogasnoj službi kažu da je požara najverovatnije izazvan od šporeta na drva.

Pre nekoliko godina, ista kuće je gorela a mesari iz mesare „Tri praseta“ su i tada pomogli i spasili staricu, ispričao je Beti vlasnik mesare Goran Gajić.

Napišite komentar