U trendu

Hipodrom: Direktor posle 5 dana podneo ostavku, vraćen stari

BEOGRAD – Nakon pet dana na funkciji direktora JP „Hipodrom Beograd“, Risto Kostov podneo je neopozivu ostavku, te je na ovu funkciju vraćen prethodni direktor Veljko Rosić.

Kostov je, kako piše „Politika“, ostavku podneo zbog ličnih razloga, a za list nije imao nikakav komentar.

Imenovan je za direktora JP „Hipodrom Beograd“ 25. septembra, a sa radom je počeo 1. oktobra.

Pre nego što je podneo ostavku, praktično nije ni preuzeo dužnost od svog prethodnika Rosića, te je parlament Beograda juče doneo odluku da Rosića vrati na poziciju direktora za narednih godinu dana.

Na prvu loptu, kako piše „Politika“, ostavka Kostova je svojevrsni presedan u zemlji gde se za direktorske fotelje otima, pa makar i u propalim preduzećima.

List podseća da JP „Hipodrom Beograd“ nije profitabilno preduzeće i da već godinama tavori, te da bi ga grad Beograd „najradije udomio“.

Neopoziva ostavka Kostova, navodi list, nije iznenađujuća, ako se zna da je on bio šesti rukovodilac u poslednjih 10 godina otkad je kompleks na Carevoj ćupriji prešao pod okrilje grada.

U ovom preduzeću, piše „Politika“, mnogo toga ne štima da se i ljudi sa velikim ambicijama, za koje slovi Kostov, čim snime stanje okrenu i zahvale na saradnji, makar ona bila i petodnevna.

Uz ogradu da ne zna zašto je Kostov napustio „Hipodrom“, šef tehničke službe ovog javnog preduzeća, Mile Andrić, kaže da je iznenađen odlukom sada već bivšeg direktora.

„U ponedeljak prošle nedelje dočekali smo ga, podržali njegove ideje, bile su na mestu. U petak ujutru me je pozvao i rekao da podnosi neopozivu ostavku u čije detalje nisam ulazio“, rekao je Andrić za „Politiku“.

Zaposleni nemaju ništa protiv toga da im se vrati Rosić, a Andrić kaže da svakom novom direktoru treba neki period da se upozna sa funkcionisanjem preduzeća i da se izgradi međusobno poverenje, što oduzima vremena.

Andrić dodaje da projekti već postoje, te da direktori ne mogu da čekaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.