U trendu

Hitno upozorenje: stiže nam snažno nevreme!

Republički hidrometorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nevreme sa gradonosnim oblacima, te da su do oko 15 sati mogući pljuskovi, grmljavina i grad u Južnobanatskom okrugu.

„U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada“, napisali su na sajtu RHMZ-a uz napomenu da najava važi do nešto pre 15 časova.

Nevreme, kako objašnjavaju nije usmereno ka Beogradu, a neke delove Srbije je već pogodilo.

– Oblak koji se formirao i u toj struji se premešta od Smedereva na severoistok. Nevreme je već pogodilo istočne delove zemlje, jugoistok i Banat. Uglavnom su to pljuskovi i grmljavina, a lokalno je moguć i grad. Padavine su počele i u Pančevu, uopšte u južnobanatskom okrugu nevreme je većeg intenziteta – kažu iz RHMZ-a.

Crveni meteoalarm u većem delu Srbije

Crveni meteoalarm koji upozorava na veoma opasno vreme na snazi je u Banatu, istočnoj, jugostičnoj Srbiji i na Kosovu.

U svim ovim delovima Srbije osim u Banatu, upozorava se na nevreme praćemo grmljavinom i obilne padavine.

„Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi“, navodi se u objašnjenju za crveni meteoalarm.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.