Humanitarna akcija Telenora za decu i omladinu, ometenu u razvoju

U prostorijama kompanije Telenor održana je prodajna izložba radova korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, a novac će biti upotrebljen za kupovinu novih materijala za radionice tog centra, saopštila je danas ta kompanija.

Izloženi radovi i rukotvorine, kako se navodi, nastale su tokom radno-okupacione terapije, koja je pored socijalizacije jedan od najvažnijih delova njihovog tretmana.

Dodaje se da se ta terapija ostvaruje kroz kreativne radionice na kojima oni slikaju i prave mala umetnička dela od recikliranog materijala.

Deca i omladina, kako se navodi, učestvuju i u samom izboru i kupovini materijala, „što predstavlja priliku da izadju u šetnju, usvoje socijalne navike i spoznaju koncept upotrebe novca“.  

„Telenor već deset godina za redom organizuje humanitarne izložbe te vrste u svojim prostorijama, a odziv zaposlenih koji žele da budu tu za one kojima je pomoć najpotrebnija, je svake godine veliki“, navodi se u saopštenju i dodaje da je prikupljeno 58.000 dinara.

(Beta)

Napišite komentar