najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ilić: Iznenadile nas poplave, nismo mogli ništa da uradimo

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izjavio je danas da lokalna samouprava nije mogla da uradi ništa kako bi se sprečila poplava i da je vodotok Čemernice u nadležnosti “Srbijavoda”.

Ta izjava je iznervirala nezadovoljne Čačane kojima su po drugi put kuće poplavljene, a koji su u nekoliko navrata na gradonačelnika i fizički nasrnuli.

Ilić je rekao da su nakon velikih poplava u maju 2014. godine sanirana sva oštećenja na koritu Čemernice, podignuti bedemi i da je prognoza bila da se više ne može ponoviti slična poplava.

“Za sve nas je ovo veliko iznenađenje. Prognozirano je da će pasti oko 30 do 40 litara kiše po kubnom metru, a palo je duplo više. Ovo je u nadležnosti Srbijavoda, po njihovim projektima rađena je sanacija nasipa, ali vidite šta se dogodilo”, rekao je Ilić.

On se, prenose mediji, tokom dana u nekoliko navrata našao u veoma neprijatnoj situaciji, pošto su na njega nasrtali nezadovoljni gradani kojima je su kuće poplavljene drugi put za dve godine.

Ilić je rekao da razume nezadovoljstvo ljudi i da mu je veoma žao što se ponovo dogodila poplava.

“Mi ništa nismo mogli da uradimo”, naveo je Ilić.

Reka Čemernica se izlila iz korita jutro i poplavila oko 500 domaćinstava u Konjevicima i Preljinskoj Baluzi, a do sad je evakuisano 420 ljudi.

(Tanjug)

1 komentar
  1. batamrca

    Toliko o njihovim obećanjima, iznenadio ih sneg u januaru.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike