U trendu

Ilić: NS više neće u koaliciju s naprednjacima

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas u Čačku da će ta stranka na sledećim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji, ali da joj Srpska napredna stranka (SNS) sigurno više neće biti koalicioni partner.

Na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice predsedništva i izvršnog odbora stranke, Ilić je rekao da NS neće rušiti koaliciju koju predvodi SNS ni na republičkom ni na lokalnom nivou, jer uskoro ionako predstoje predsednički, a možda i parlamentarni izbori.

„Ukoliko Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat NS ga sigurno neće podržati, jer me je zabolelo što je rekao da sam vodio trange-frange politiku i da sam mu uvredio porodicu, što nikada nisam uradio“, rekao je Ilić.

On je dodao da ne smatra da je napad na porodicu premijera to što je rekao da je njegov brat Andrej Vučić, u politici i da je često bio u Čačku i vrbovao ljude iz NS što su neki od njih i potvrdili.

Na zajeničkoj sednici izvršnog odbora i predsedištva stranke Ilić je dobio apsolutnu podršku za dalje vodjenje NS, a zaključeno je da će nakon raspisivanja predsedničkih izbora ta stranka odlučiti da li će samostalno nastupiti ili će podržati nečijeg kandidata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar