U trendu

Imenovani direktori javnih komunalnih peduzeća u Beogradu

BEOGRAD – Skupština grada Beograda imenovala je danas direktore pojedinih javno-komunalnih preduzeća.
Za direktora JKP “Gradska čistoća” imenovan je Marko Popadić, umesto dosadašnjeg Miroslava Bogdanovića, dok će direktor „Pogrebnih usluga” i naredne četiri godine biti Dragan Baltovski.
JKP “Gradske pijace” naredne četiri godine vodiće Bojan Bajagić, a na čelu preduzeća Zelenilo Beograd“, ostaje Slobodan Stanojević.

Vladimir Brašić imenovan je za direktora Gradskog stambenog, a Branislav Popović, kao i do sada, vodiće Direkciju za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Aleksandar Cincar Popovski ostaće direktor Javnog osvetljenja do 2022. godine.

Nove stare direktore dobili su i Beograd put i Parking servis, pa će na čelu prvog biti Ivan Tejić, a drugog Andrija Čupković.

Skupština je imenovala i vršioca dužnosti direktora GSP Beograd, pa će u narednih godinu dana to preduzeće voditi Radiša Momčilović.

Za v.d. direktora Infostana imenovan je Strahinja Danilović, dok će tu funkciju u preduzeću Beogradske elektrane obavljati Rade Basta.

V.d. direktora JVP Beogradvode biće Nenad Đinđić, dok će u narednih godinu dana, kao v.d. direktora Hipodrom Beograd voditi Risto Kostov.

Za Sava centar i Adu Ciganlijau nijedan kandidat nije ispunio uslove za imenovanje, pa će ih voditi dosadašnji direktori u v.d. statusu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.