najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Imenovanje Timčenka komplikuje odnos Srbije i Zapada

Američka novinska agencija AP ocenjuje u sredu da bi imenovanje Genadija Timčenka, kojeg opisuje kao milijardera i prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo da dodatno zakomplikuje položaj Srbije na Zapadu.

AP za Timčenka navodi da je u pitanju “čovek koji je na listi sancija SAD zbog Ukrajine” i dodaje da je “kancelarija proruskog predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštila da je Genadij Timčenko inaugurisan na ceremonijalni položaj u drugom po veličini ruskom gradu”.

Agencija navodi i da je “Timčenko, bivši Putinov džudo partner, živeo u Švajcarskoj i ima dvojno rusko-finsko državljanstvo”, kao i da je “njegovo lično bogatstvo procenjeno na oko 7,6 milijardi dolara, zarađenih mahom u poslovima oko energetike”.

AP piše da “Srbija formalno želi da pristupi Evropskoj uniji od 28 nacija, ali je odbijala da primeni sankcije koje podržava Zapad protiv Kremlja zbog njegove uloge u ukrajinskoj krizi”.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Balkan

    Kada budemo ravnopravna clanica EU tada cemo da razmislimo o sankcijama Ruisi, do tada gospodo Amerikanci spustite loptu i vi niste EU mada diktirate EU sta da radi a pameti u EU nigde da vam kaze dosta.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike