U trendu

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pokušaće da ospori ugovor za Beograd na vodi

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podneće predlog republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac da pokrene tužbu radi utvrdjenja ništavosti Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat „Beograd na vodi“, saopšteno je danas. 

Kako se navodi u saopštenju, ta inicijativa će se obratiti i svim nadležnim pravosudnim institucijama u Srbiji pred kojima će predlozima, inicijativama i tužbama pokušati da inicira osporavanje Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat „Beograd na vodi“, kao i akata koji su taj ugovor omogućili ili iz njega proistekli.

Predlog koji će biti upućen Repuličkom javnom tužilaštvu sadrži detaljnu analizu medjusobnih prava i obaveza Srbije i arapskog strateškog partnera u ugovoru o projektu „Beograd na vodi“ i ocenu da javni interes ne samo da nije zaštićen, već je i izložen samovolji strateškog partnera, što za posledicu ima „otimanje javnih resursa i punjenje privatnih džepova“.

Inicijativa će predlog Republičkom javnom tužilaštvu uputiti u petak, nakon čega će ispred zgrade te institucije održati i konferenciju za novinare.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar