Insajder: Milutin Jeličić Jutka se javio u KPZ Ćuprija na izdržavanje kazne

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, koji je osudjen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad bivšom sekretaricom Marijom Lukić, javio se u KPZ Ćuprija na izdržavanje kazne, objavio je portal Insajder.net.

Jeličić je pokušao da odloži izdržavanje kazne zatvora na koje je trebalo sa se javi 21. januara.

U decembru je uložio molbu za odlaganje koju je Osnovni sud u Brusu odbio, a sedam dana pre nego što je trebalo da se javi na izdržavanje kazne on je uložio žalbu na ovo rešenje, koju je sud u Kruševcu odbio kao neosnovanu.

Protiv Jeličića je u martu 2018. godine kruševačka policija podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Viši sud u Kruševcu potvrdio je početkom novembra prošle godine presudu prema kojoj je bivši predsednik Opštine osudjen na tromesečnu zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji na štetu svoje tadašnje saradnice Marije Lukić.

Kruševački Osnovni sud je presudu kojom je on osudjen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne, doneo 10. jula, nakon čega su usledile žalbe i Osnovnog javnog tužilaštva i odbrane, koje je Viši sud odbio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.