U trendu

Inspekcija u osnovnoj školi posle spota Di-džej Krmka

Ministar prosvete Mladen Šarčević zatražio je od Republičke prosvetne inspekcije vanredan inspekcijski nadzor u Osnovnoj školi “Dimitrije Davidović” u Smederevu zbog snimanja spota provokativnog sadržaja muzičara Di-džej Krmka, saznaju “Novosti” u Ministarstvu. Snimanje muzičkog spota u školi je, prema mišljenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, neprimereno i neprihvatljivo, saopšteno je iz Šarčevićevog kabineta.

– Nadzorom će biti utvrđeno da li su poštovane zakonske procedure prilikom izdavanja prostora za snimanje spota. Služba Ministarstva reagovala je odmah po saznanju da je spot emitovan. Na zahtev Školske uprave Požarevac, direktorka škole Snežana Đurić dala je izjavu u kojoj je navela da nije tražila, pa samim tim ni bila upoznata sa scenariom muzičkog spota, prenose Novosti.

Prema saznanjima Ministarstva, direktorka škole za odluku o ustupanju prostora nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu. Podsetimo, spot obiluje provokativnim scenama, u njemu je nastavnica u mini-suknji, direktor prima mito, a statisti su učenici srednje škole, među kojima ima i maloletnika. Prvi su se zbog ovog skandala pobunili roditelji, a potom i prosvetni radnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.