najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Inspekcija u Tiršovoj zbog smrti četvorogodišnjaka

U Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj upućena je inspekcija zbog naprasne smrti četvorogodišnjeg dečaka Aleksandra Adamovića, koji je posle preloma ruke ambulantno lečen u toj klinici, pišu u današnjem izdanju “Večernje novosti”.

Kako je navedeno, dok se čeka izveštaj sa obudukcije, biće proverene sve okolnosti, prvenstveno da li je dečaku ukazana kompletna medicinska pomoć, i biće podnet zvaničan izveštaj.

Direktor klinike Zoran Radojičić rekao je za “Novosti” da je odmah posle sumnji, koje su roditelji dečaka javno izneli, organizovao sprovodjenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dečaka.

Četvorogodišnji Aleksandar, kome su prošlog četvrtka lekari u Tiršovoj u Beogradu zbog povrede lakta stavili ruku u gips, naprasno je umro u nedelju.

Sahranjen je u utorak, na seoskom groblju u Županjcu, kod Lazarevca, a njegovi roditelji kažu da će tek za tri meseca biti poznat nalaz obdukcije.

Roditelji su izrazili bojazan da dečak nije bio dobro lečen i naveli da su upozoravali lekare da je Aleksandru oticala ruka ispod gipsa.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike