U trendu

Inspektori prošle nedelje uličnim prodavcima oduzeli oko 3.500 knjiga

Gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove saopštio je danas da je tokom prethodne nedelje sproveo akciju suzbijanja ulične prodaje rezanog duvana i udžbenika i kontrole taksi prevoza tokom koje je oduzeto 3.486 knjiga a 11 taksi prevoznika će biti procesuirano zbog pružanja usluga izbeglicama na nezakonit način.

Kako se navodi, Sekretarijat je tokom prethodne nedelje primio 242 prijave građana i formirao 565 predmeta.

„Doneta su 182 rešenja kojima je naloženo uklanjanje utvrđenih nedostataka iz svih oblasti inspekcijskog nadzora, podnet je 21 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 76 prekršajnih naloga, a po ranije izdatim prekršajnim nalozima naplaćeno je 81.750 dinara“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su komunalni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove u saradnji sa Ministarstvima unutrašnjih poslova i trgovine i turizma, svakodnevno kontrolisali nelegalnu prodaju knjiga u Kosovskoj ulici.

Prema rečima sekretarke za inspekcijske poslove Zagorke Panić, komunalni inspektori su, bez asistencije Komunalne policije, sproveli inspekcijsku kontrolu sa zadatkom suzbijanja nelegalne ulične prodaje na teritoriji opština Stari grad, Savski venac, Zvezdara i Palilula. 

„Sprovedena je i zajednička akcija suzbijanja nelegalne ulične prodaje rezanog duvana  na teritoriji opština Stari grad, Novi Beograd, Palilula i Zemun“, kazala je Panić.

Ona je dodala da je tokom akcije suzbijanja nelegalne ulične prodaje na teritoriji opština Stari grad, Savski venac, Čukarica, Rakovica, Voždovac, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun, izvršeno devet uklanjanja napuštene robe, pri čemu je uklonjeno 233 komada razne robe. 

Govoreći o kontroli taksi-prevoza putnika, gradska sekretarka je istakla da je težište akcije bilo u široj zoni Karađorđeve ulice, sa ciljem onemogućavanja taksi-prevoznika da na protivzakonit način pružaju usluge izbeglim licima, koja se u velikom broju nalaze na toj lokaciji. 

„Tokom vršenja kontrola, u prekršaju su zatečena četiri taksi-preduzetnika sa taksi-dozvolama van Beograda (Apatin, Alibunar, Sečanj, Velika Plana), čija vozila su na 10 dana isključena iz saobraćaja, i sedam lica sa taksi-dozvolama Grada Beograda. Protiv svih zatečenih lica podneće se zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka“, rekla je Panić.

Kako je navela, u široj zoni Karađorđeve ulice, kod Autobuske i Glavne železničke stanice, izvršena je i noćna kontrola zbog povećanog broja taksista na lokacijama gde je stacioniran veliki broj izbeglih lica.

U saopštenju se dodaje da je Sekretarijat u toku prošle nedelje, u saradnji sa Komunalnom policijom i „Parking servisom“, sproveo akciju uklanjanja vozila sa javnih površina na teritoriji opštine Novi Beograd tokom koje su uklonjena 24 nepropisno parkirana vozila, dva vozila sa javnih površina kao i pet havarisanih vozila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.