U trendu

Institut: Pajtić narušava ustavni poredak

Međunarodni institut za bezbednost iz Beograda apelovao je danas na političke aktere u Srbiji da svojim „predizbornim prepucavanjima“ ne narušavaju ustavni poredak Srbije i sistem nacionalne bezbednosti.

„Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke (DS), u svrhu političke kampanje, proizvoljnim tvrdnjama o prisluškivanju narušava ustavni poredak zemlje i dovodi u pitanje funkcionisanje sistema nacionalne bezbednosti Srbije. Ono sto tvrdi Pajtić nije pitanje dnevne politike vec pitanje krivične odgovornosti za jedno od najtežih krivičnih dela protiv sopstvene zemlje“, navodi se u saopštenju Instituta.

U saopštenju se dodaje da je lider DS-a Pajtić, „znajući za ilegalni prislušni centar Demokratske stranke, u vreme njihove vladavine, ubeđen da i druge partije po istom modelu krše zakon i Ustav Srbije i ilegalno prisluškuju svoje političke protivnike“.

„Međunarodni institut za bezbednost je svoja saznanja o ilegalnom centru za prisluškivanje, koji je bio u sluzbi DS, izneo nadležnim organima i Tužilaštvu i očekujemo da se hitno po tom pitanju reaguje. Apelujemo na Bojana Pajtića da interese države i nacionalne bezbednosti zemlje stavi ispred ličnih interesa i interesa partije i da ne dovodi sistem nacionalne bezbednosti Srbije u poziciju da se bavi paušalnim političkim tvrdnjama a ne pretnjama koje svakodnevno dolaze iz regiona i iz aktuelnih međunarodnih događaja“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.