U trendu

Islamske zajednice Srbije i BiH osudile napade u Parizu

„Rukovodeći se motom Kurana da ubistvo jednog nevinog čoveka ima težinu kao da je ubijeno celo čovečanstvo, muslimani Srbije i ovaj teroristički čin smatraju aktom nasilja koji ne može biti deo naše vere niti put kojim nas Islam uči pri rešavanju problema“, ističe se u saopštenju Islamske zajednice.

Kako se navodi, Islamska zajednica saoseća sa francuskim narodom „moleći Boga Milostivoga da čovečanstvu da mudrosti i snage u borbi protiv terorizma“.

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović osudio je danas terorističke napade u Parizu i ocenio da su to bili napadi na celo čovečanstvo.

„I u ovoj prilici podsećam da je svesno ubistvo jednog nevinog čoveka napad na celo čovečanstvo. Ovo nije samo težak moralni sunovrat, koji se ne može ničim opravdati, nego i greh prema Bogu“, istakao je muftija Kavazović.

On je kazao da Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje saosećanje i solidarnost s francuskim narodom.

„Uveren sam da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namere terorista da svojim napadima izazovu gnev i odmazdu nad muslimanima i muslimanskim zajednicama u Evropi“, naveo je Kavazović.

On je pozvao muslimane u Evropi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema da teroristi ne predstavljaju ni muslimansku veru ni zajednicu, naglašavajući da se terorizam ne može opravdati ni moralno, ni verski, ni politički.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.