U trendu

Ispred Vlade Srbije počeo skup podrške uredniku Vranjskih Vukašinu Obradoviću

Skup podrške novinaru i glavnom i odgovornom uredniku Vranjskih Vukašinu Obradoviću, koji je zbog pritisaka koji su doveli do gašenja tih novina stupio u štrajk gladju, počeo je oko 20 časova ispred Vlade Srbije okupljanjem novinara i javnih ličnosti.

Skupu prisustvuju poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, lider Levice Srbije Borko Stefanović, narodni poslanik Djordje Vukadinović, članica Saveta za štampu Tamara Skrozza, advokat Božo Prelević, predstavnici Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ kao i brojni novinari.

Okupljeni nose transparente na kojima piše „Probudi se voljena Srbijo, dugo si spavala u medijskom mraku“, „Srbija, narod i objektivni mediji su taoci izdajica“, „Srbijom vlada medijski mrak“, „Protiv jednoumlja“.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović zaključao se ranije danas u prostorije tog lista u centru Vranja, pošto je prethodno saopštio da počinje štrajk gladju.

Obradović je štrajk gladju počeo zbog gašenja Vranjskih sa ciljem da, kako je naveo u otvorenom pismu, skrene pažnju „novinarima i novinarkama, ali i svim gradjanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)