U trendu

Istraživanje: Nezaposlenost i korupcija najveći problemi na Kosovu

Nezaposlenost i korupcija najveći su problemi Kosova a 67 odsto gradjana smatra da se stvari ne odvijaju u dobrom smeru, pokazalo je istraživanje „Puls javnosti“ Programa za razvoj UN (UNDP) koje je predstavljeno u Prištini.

Istraživanje je pokazalo da 44 odsto gradjana vidi nezaposlenost kao najveći problem dok 18 odsto smatra da je korupcija ključni problem kosovskog društva.

Predstavljajući rezultate, istraživač Petrit Skenderi naveo je da 82 odsto ispitanika smatra da je nivo korupcije značajno povećan u odnosu na 2015. godinu, 32 odsto je ocenilo da je bilo manjeg rasta korupcije dok 12 odsto smatra da je korupcija manja nego pre 12 meseci.

„Da stvari na Kosovu ne idu dobro, smatra 67 odsto anketiranih, 34 odsto smatra da stvari ne idu niti dobro niti loše dok samo pet odsto ocenjuje da se stvari kreću u dobrom smeru“, kazao je Skenderi.

On je dodao da je policija institucija u koju gradjani Kosova imaju najviše poverenja.

U istraživanju je učestvovalo 1.300 gradjana svih nacionalnih zajednica, uključujući i 500 državnih službenika zaposlenih na centralnom i lokalnom nivou.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.