U trendu

Ivanović je iza rešetaka u političkom smislu jači nego ikada

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuić ocenio je danas da je dobro što je cela Srbija ustala da pokaže solidarnost sa liderom GI Srbija demokratija pravda Oliverom Ivanovićem, jer je na taj način dodatno obesmišljeno ono što su hteli da postignu oni koji su ga stavili iza rešetaka.

„Ivanović je danas iza rešetaka jači nego ikada u političkom smislu u srpskom narodu, uživa veće poštovanje i poverenje, svojom gandijevskom borbom za svoja prava, uveren sam da ukoliko budemo istrajali u borbi rezultat mora da bude dobar“, rekao je Djurić u sedištu GI SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice gde je razgovarao sa Ivanovićevim saradnicima i članovima porodice.

Djurić je u Kosovskoj Mitrovici najavio da će državno rukovodstvo Srbije i premijer u narednom period sa najvišim zvaničnicima medjunarodne zajednice, posebno EU pokrenuti temu  „slučaj Ivanović“, koja je kako je rekao „svakodnevno tema razgovora predsednika Vlade drugih najviših predstavnika sa ljudima koji su odgovorni i donose odluke o medjunarodnoj zajednici“.

Djurić je poručio da cela Srbija podržava gradjane Kosova koji se bore za slobodu lidera Gradjanske incijative SDP Olivera Ivanovića i da će podržavati tu borbu dok Ivanović ne bude na slobodi.

„Došao sam da vam kažem da je vaša borba za slobodu Olivera Ivanovića borba cele Srbije i cela Srbija će biti sa vama dok ne istrajemo da Oliver bude na slobodi“, rekao je Djurić.

Djurić je naveo „da niko ni od Srba ni od Albanaca ne može da kaže ništa loše, (za Ivanovića) a nekome je izgleda to smetao, a kriv je zato što nije pristao da njegov grad bude etnički očišćen, što nije pristao da mržnja i medjusobni obračuni budu jedini jezik na KiM i da je bio kao ostali političari na KiM verovatno bi bio i podržan i oprane biografije i ne bi ga danas niko maltretirao“.

Direktor je upozorio da nastupa kritičan period, jer Ivanović osmi dan štrajkuje gladju i naveo da je odgovornost za njegovo zdravlje na onima koji ga neosnovano drže u pritvoru.

„Država Srbija ponavlja svoje garancije, da će Ivanović ukoliko bude pušten da se brani sa slobode biti dostupan svim institucijama i organima, kao što je bio i do sada i uvek se odazivao, pa čak i kada nije bilo nikakvog pravnog razloga za njegovo zadržavanje nije se opirao“, rekao je Djurić.

Posle posete sedištu GI SDP Djurić se pridružio Ivanovićevim saradnicima, porodicom i gradjanima u protest ispred zgrade suda u severnoj Mitrovici.

Protest je u toku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar