U trendu

Izabrani slogani za kampanju podsticanja radjanja u Srbiji

Ministarstvo kulture i informisanja izabralo je šest najboljih slogana koji će biti korišćeni u kampanji za promociju mera populacione politike, sa ciljem podsticanja radjanja u Srbiji, saopšteno je danas.

Prvo mesto dele slogani „Ljubav i beba, prvo što nam treba“ i „Radjaj, ne odgadjaj“, dok drugo mesto dele slogani „Mama – neću sama, tata – hoću brata“ i „Dosta reči, nek zakmeči“.

Na trećem mestu su slogani „Čuda se ne dešavaju, čuda se radjaju“ i „Nek se deca radjaju i lepe stvari dogadjaju“.

Za izabrane slogane odredjene su i nagrade. Za prvo mesto 150.000 dinara (dva puta po 75.000), za drugo mesto 75.000 (dva puta po 37.500) i za treće 50.000 dinara (dva puta po 25.000).

Na javni poziv za izbor slogana ukupno je stiglo 1.002 predloga iz 104 grada i opštine u Srbiji.

(Beta)

2 komentara
  1. ANDREJ

    Nikakvi slogani nisu potrebni,da bi neko odlucio dali hoce da im decu ili ne.To je strogo licna stvar,bracno ili vanbracno zasnovane zajednice dve osobe.Ukoliko doticno Ministarstvo,zaista zeli da „zaviri“ u krevete i resava seksualne probleme ljudi,a sve u cilju povecanja nataliteta,treba da uradi sledece.:Da se ukljuci u rad Vlade,kako bi se standard gradjana povecao,putem povecanih plata-zarada.Mi (Srbija) imamo najmanje plate,ne u tom rogobatnom nazivu „region“,vec u celoj Evropi i sire.Takodje,nije potrebno da zene koje su ostale u Srbiji,imaju vise dece,vec da se boljim standardom zivota,drasticno smanji odlazak mlade fertilne generacije,koja hoce da ima decu,ali ih stvaraaju u inostranstvu,gde su uslovi zivota mnogo bolji,nego ovde.A te slogane…moze ko ih pise,da „zakace macku o rep“.Deca se ne prave sloganom,vec…zna se kako !!!

  2. Natasa

    Ne zna se koji je gluplji. Moja stvar hocu li i kada uopste da radjam. Kao da je to jedina svrha i ‘funkcija’ svake zene.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike