U trendu

Izbegličkim porodicama u Srbobranu uručen gradjevinski materijal

Izbegličkim porodicama u Srbobranu danas je uručen gradjevinski materijal u okviru Regionalnog stambenog projekta koji se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini Crnoj Gori, a cilj mu je stambeno zbrinjavanje porodica koje su tokom ratnih sukoba devedesetih godina napustile svoje domove.

U ime Vlade Srbije uručenju je prisustovao potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je istakao da je u okviru potprojekta predvidjena kupovina 250 seoskih kuća, izgradnja 200 stanova, izgradnja 120 montažnih kuća i dodela 249 paketa građevinskog materijala iz Fonda Programa, kao i 70 paketa iz kontribucije Republike Srbije. Naglasio je da je dodela građevinskog materijala već počela u 28 jedinica lokalne samouprave za 319 porodica.

Ministar Dačić podsetio je da se u aprilu navršilo pet godina od Donatorske konferencije u Sarajevu, na kojoj su najavljena sredstva za realizaciju Programa.

„Zahvalnost dugujemo i našim medjunarodnim partnerima, medju kojima je najveći donator EU, kao i bilateralnim donatorima, koji su prepoznali značaj Programa i pomogli mu da uhvati zalet“, kazao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar