U trendu

Izgrađen novi pothodnik u sklopu železničke stanice „Resnik“

BEOGRAD – U sklopu železničke stanice „Resnik“ izgrađen je novi pothodnik koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, značajan za više od 40.000 stanovnika Resnika, a posebno za više od 500 domaćinstava naselja Ljubiše Jelenković kojima je prelazak preko koloseka bio jedina veza sa ostatkom Resnika i Rakovice.

On je rekao da je uvek veliko zadovoljstvo kada se reši problem građana i dodao da je ovo primer kako problemi mogu da se rešavaju u saradnji opštine, Grada i Republike.

„Izgrađen je pothodnik koji rešava problem ovih ljudi“, naveo je Vesić i dodao da nekome ovo izgleda kao mala investicija, ali ljudima koji tu žive je najveća jer sada mogu bezbedno da pređu preko koloseka.

Vesić je istakao da su uređeni i koloseci i da železnička stanica „Resnik“ izgleda onako kako izgledaju sve prigradske železničke stanice u bilo kom mestu na zapadu.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje pothodnika koji, istakao je, puno znači za bezbednost ljudi koji tu žive.

Pothodnik povezuje ulice Aleksandra Vojinovića i Ljubiše Jelenkovića, a izgrađen je ispod devet koloseka u sklopu rekonstrukcije pruge Rasputnica G-Rakovica-Resnik.

Radovi na rekonstrukciji te pruge u dužini od 7,5 kilometara počeli su u martu 2017. godine. Kao jedno od najvećih unapređenja na toj deonici upravo je izgradnja pothodnika, dok je u sklopu rekonstrukcije stanice „Resnik“ izgrađena nova pomoćna zgrada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar