U trendu

IzloĹžba 'Cenzurisane istine' ispred Galerije Progres

Levica Srbije organizovala je uličnu izloĹžbu „Cenzurisane istine“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, kao odgovor na postavku „Necenzurisane laĹži“ Srpske napredne stranke u Galeriji Progres u toj ulici.

Po rečima lidera stranke Borislava Stefanovića, izložba na sažet način pokazuje sve laži i obmane režima Aleksandra Vučića.

„Materijala ima i previĹĄe, a ovo ĹĄto smo danas izloĹžili sakupili smo za par sati“, rekao je Stefanović i dodao da su tim neispunjenim obećanjima, najavama boljeg Ĺživota, naruĹĄavanjem institucija, aferama, laĹžima, „pridodate i nove“, iz ekspozea mandatara Aleksandra Vučića.

Po njegovim rečima, izloĹžba kroz tekstove „Tortuta u Juri, radnicima premaju pelene“ i fotografijama prikazuje na „najizoĹĄtreniji način“ kako se „srozava“ Ĺživotni standard gradjana dok se o boljem Ĺživotu laĹžna.

Izložba je, rekao je Stefanović, organizovana na ulici, ispred same Galerije Progres, pošto druge galerije i kafei nisu smeli da ustupe prostor za to, u strahu od reakcije vlasti.

„IzloĹžbom na ulici činimo vidljivijom drugačiju politiku odmah pored agresivne propagandne postavke stranke Aleksandra Vučića“, rekao je Stefanović.

Ocenio je da je vlast izloĹžbom „Necenzurisana istina“ učinila sebi „medvedju uslugu“ jer gradjani mogu na jednom mestu da pročitaju sve kritike vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.