U trendu

Izmene zakona će omogućiti lakše kažnjavanje nasilnika u porodici

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u martu biti usvojene izmene zakona koje će omogućiti da se mnogo lakše dokaže krivica počinilaca porodičnog nasilja.

Tokom posete Sigurnoj kući u beogradskoj Rakovici, Vučić je kazao da će država usvajanjem novog modela kažnjavanja nasilnika pokazati da je mnogo jača od njih.

„Naše je da nadjemo nov model kažnjavanja nasilnika i da gledamo kako da policija što brže reaguje u tim slučajevima“, rekao je Vučić i dodao da će Sigurna kuća u Rakovici, u kojoj su smeštene 24 žene i 29 dece, biti „apsolutno sigurna“, jer će policija garantovati bezbednost ukućanima i zaposlenima.

Kako je naveo, Vlada Srbije će proširiti kapacitete Sigurne kuće i pomoći ženama koje se u njoj nalaze da pronadju zaposlenje.

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević je izjavila da je poseta premijera i ministara veliki korak napred za sve žrtve nasilja u porodici.

„Od danas smo drugačiji i živećemo drugačije. Imaćemo drugačiji način komuniciranja i mislim da će ubuduće problemi ovih žena biti lakše rešavani“, rekla je ona.

Sigurnu kuću u Rakovici posetili su i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.