U trendu

Izmenjen red vožnje, rad trgovina i pijaca tokom vaskršnjih praznika

BEOGRAD – Za vreme vaskršnjih praznika od 14. do 17. aprila u Beogradu primenjivaće se poseban red vožnje, a trgovine, pijace i drugi javni objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, biće primenjen posebni red vožnje, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U petak, 14. aprila, primenjivaće se red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, dok će u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, važiti red vožnje za nedelju, precizirano je iz ovog sekretarijata.

U periodu od 14. do 17. aprila parkiranje u zoniranim delovima Beograda biće besplatno, a biće izmenjeno i radno vreme mnogih prodavnica, tržnih centara, pošta.

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske pijace“, u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila, radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, saopštavaju „Beogradske pijace“.

Na dan Vaskrsa, 16. aprila, neće raditi zelene pijace, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi skraćeno, od 6 do 14 časova.

Kada su u pitanju pijace „OTC“ – Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće uobičajeno, od 8 do 16 časova, dok će na Vaskrs, 16. aprila i u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Parking na pijaci „Zemun“, na Vaskrs, u nedelju 16. aprila, radiće 24 časa, dok će parking na pijaci „Dušanovac“ raditi od 7 do 15 časova.

Benzinske stanice u vreme navedenih praznika radiće 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Kako se navodi, 14. aprila, na Veliki petak, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena koje je navedeno u saopštenju.

U dane vaskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.