U trendu

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o medijima u četvrtak

Članica Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović izjavila je danas da će izveštaj Saveta o trošenju državnog novca za reklamiranje u medijima biti objavljen 24. decembra.

„Izveštaj o mogućem uticaju institucija javnog sektora na medije kroz plaćaje usluga oglašavanja i marketinga upravo dostavljen Vladi“, napisala je Miroslava Milenović na Tviteru i dodala da će Savet „izveštaj učiniti dostupnim javnosti 24.12“.

Miroslava Milenović je, nakon što je 21. novembra napadnuta u haustoru zgrade u kojoj živi, rekla da taj fizički napad shvata kao opomenu, posle objavljivanja izveštaja o Diposu, diplomatsko-stambenog preduzeća čiji je osnivač država, i uoči objavljivanja izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima.

Ona je tada za portal Peščanik rekla će novi izveštaj o medijima pokazati koliko je tržište oglašavanje u Srbiji koje se plaća javnim novcem.

Prema njenim rečima, veliki problem je što je u ministarstvima, agencijama, fondovima, u javnim preduzećima kako na državnom tako i lokalnom nivou – javni novac „moj novac“, odnosno javni novac je onog ko je na čelu te organizacije i ministarstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.