U trendu

Jahjaga pozdravila postizanje sporazuma u Briselu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozdravila je u utorak uveče potpisivanje u Briselu četiri sporazuma Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije i ocenila da je to značajan doprinos jačanja ustavnog poretka i normalizaciju odnosa.

Jahjaga je, saopštio je njen kabinet, telefonom razgovarala s premijerom Kosova Isom Mustafom i istakla da ti sporazumi jačaju suverenitet i teritorijani integritet Kosova, a cilj im je da Kosovo postane celovita, prosperitetna i održiva država.

„Sporazumi pomažu integraciji sprske zajednice u institucionalni i društveni život zemlje u punoj saglasnosti sa Ustavom i zakonima na Kosovu“, kaže se u saopštenju.

Jahjaga je ocenila da je postizanje sporazuma, uključujući i poseban međunarodni pozivni broj za Kosovo, dokazuje opredeljenje i ozbiljnost Kosova u procesu dijaloga, što će pomoći i daljoj međunarodnoj konsolidaciji i jasnoj evropskoj perspektivi Kosova.

Premijeri Kosova i Srbije, Isa Mustafa i Aleksandar Vučić potpisali su u utorak u Briselu paket od četiri sporazuma – Sporazum o ZSO, o telekomunikacijama, o energetici i o oslobađanju mosta na Ibru u Mitrovici za saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar