U trendu

Jankovićeva čestitala Međunarodni dan devojčica

BEOGRAD – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je danas 11. oktobar Međunarodni dan devojčica, dan koji su Ujedinjene nacije ustanovile sa ciljem promovisanja njihovih prava.

Poverenica je istakla da svaki dan treba da pričamo o značaju ravnopravnosti, jer bez ravnopravnosti nema ni razvoja društva, saopšteno je iz njene kancelarije.

Ona je ukazala da i dalje postoje stereotipi i predrasude koji mogu da utiču i na devojčice, ali i na dečake, da ne razviju sve svoje potencijale na pravi način jer su i jedni i drugi tokom odrastanja izloženi pritisku rodnih uloga.

Poverenica je ukazala da bi obrazovanje moralo da ima značajniju ulogu u razbijanju tih predrasuda jer svi imaju parvo na jednake šanse.

Ona je istakla da je neophodno u najranijem uzrastu učiti decu o štetnosti diskriminacije i nasilja i posledicama koje ovakva ponašanja imaju na razvoj deteta i formiranje zdrave ličnosti, a devojčicama je poručila da zajedno sa dečacima, svojim vršnjacima, a sutra partnerima i kolegama mogu da grade uspešnije društvo, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar