U trendu

Javni poziv za podršku građanima pri kupovini bicikala

BEOGRAD – Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda raspisao je javni konkurs za finansiranje kupovine bicikala za šta je izdvojeno 10 miliona dinara.

To je jedna od mera za smanjenje zagađenosti vazduha, predviđenih Akcionim planom kvaliteta vazduha u Beogradu, saopšteno je iz Sekretarijata Grada.

U skladu s tim, raspisan je i Javni konkurs za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekta od javnog interesa iz oblasti koja je kao obaveza Grada definisana Akcionim planom, odnosno drugim planskim dokumentima, a kojom se podstiče ostvarivanje ciljeva iz oblasti zaštite životne sredine i koje realizuju udruženja na teritoriji Beograda.

Na konkursu je izabrano Udruženje „Jugo cikling kampanja“ iz Beograda.

Udruženje će sutra objaviti Javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikli kao ekološki prihvatljivog transporta „Kupuješ bajk? Uštedi 5.000“.

Konkurs će biti objavljen na sajtu udruženja www.bicikl.info, a zahtevi se podnose elektronski.

Na ovom sajtu već danas može se pročitati uputstvo o načinu konkurisanja, a od sutra, s početkom u 7.00 časova mogu se i podneti zahtevi.

Pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda.

Pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara.

Javni poziv će biti otvoren od 22. do 24. septembra do ponoći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.