U trendu

JKP: Dino park u Novom Sadu do početka školske godine

Procedura za izbor ponuđača za nabavku 20 replika dinosaurusa i podizanje „Dino parka“ u Novom Sadu danas je završena i odabrana je firma „Lagrota internacional“ iz Beograda, koja se jedina prijavila na tender, saopštilo je Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo.

Mišljenje komisije tokom današnjeg dana razmotriće i Nadzorni odbor Gradskog zelenila i ukoliko se sa izveštajem komisije saglase članovi tog tela, petogodišnji ugovor između tog JKP i odabrane firme biće potpisan u roku od sedam dana od prijema obaveštenja o rezultatima tendera.

„Ugovorne obaveze koje se tiču samog postavljanja parka obe strane moraju da ispune u roku od 45 dana i očekujemo da Dino park bude otvoren uoči početka nove školske godine, dakle, do 1. septembra“, navodi se u saopštenju.

Iz Gradskog zelenila su podsetili da je kao lokacija za postavljanje replika dinosaurusa izabran Železnički park, iz kojeg se neće uklanjati postojeće zelenilo, a park dinosaurusa će zauzeti dve trećine postojećeg parka, biće ograđen i ulaz će se naplaćivati 200 dinara.

„Postavljanjem Dino parka, turistička ponuda Novog Sada će biti znatno obogaćena, posebno kada su u pitanju deca i organizovanje đačkih ekskurzija iz celog regiona. Problemi u parku kod Železničke stanice, koji su trajali decenijama unazad, na ovaj način biće rešeni“, navodi se u saopštenju.

Opozicione političke stranke u Novom Sadu, kao i građani iz tog dela grada, protestovali su u više navrata zbog ideje o postavljanju „Dino parka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.