U trendu

JKP Gradske pijace: Dečija pijaca u Zemunu

BEOGRAD – Na Omladinskom trgu pijace „Zemun“ danas je održana tradicionalnu manifestaciju „Dečija pijaca“, koja je organizovana u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ pod sloganom „Umetnost i zabava – nasleđe u fokusu“.

Kako je saopšteno iz JKP „Gradske pijace“, cilj manifestacije „Dečija pijaca“ jeste da se najmlađim sugrađanima na vreme ukaže na zdrave navike u ishrani, edukacija o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću za zdravlje i kvalitet života, kao i na međusobno darivanje i potreba za očuvanjem istorijskog nasleđa kao specifičnog resursa opšteg razvoja zajednice.
Ovogodišnju manifestaciju, koju su otvorili Marina Kovačević, izvršna direktorka JKP „Gradske pijace“, i Dejan Matić, predsednik gradske opštine Zemun, obeležio je rekordan broj prijavljenih najmlađih sugrađana koji su svoju kreativnost i izvanredan talenat prikazali kroz plesne koreografije, recitale, školske horove, revije, kao i tradicionalne narodne igre.

Pored muzičko-scenskog nastupa, posetici su uživali u edukativnim radionicama, izložbama i različitim sportskim aktivnostima.

JKP “Gradska čistoća“ kroz igru i interaktivan rad sprovela je projekat „Eko kviz“ koji ima za cilj ima edukaciju dece školskog i predškolskog uzrasta o pravilnom selektovanju i odlaganju otpada, ali i da nauče nešto novo o reciklaži i pravilnom odlaganju otpada, a najuspešniji nagrađeni su prigodnim poklonima.

Kako se navodi u saopštenju, JKP „Gradske pijace“ kao društveno odgovorno preduzeće, podržalo je Fond B92 i projekat „Pčelica“ koji je predstavljen na manifestaciji, a usmeren je ka deci ometenoj u razvoju.

Manifestacija „Dani evropske baštine“ dragocena je manifestacija koja doprinosi očuvanju kulturne baštine, kao i očuvanju tradicionalnih vrednosti, a ove godine obeležava se sa ciljem da se istraže svi aspekti nasleđa, materijalnog i nematerijalnog dobra povezani sa zabavom, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar