U trendu

Joksimović sa ambasadorom Turske o evrointegracijama

Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Turske Mehmeta Kemala Bozaja, s kojim je razgovarala o evropskim integracijama, kao i o unapredjenju saradnje dve zemlje u oblasti trgovinske razmene, investicija i lokalnog ekonomskog razvoja.

Ministarka i odlazeći ambasador razgovarali su o odnosima Srbije i Turske, i saglasili se da postoji dosta prostora za unapredjenje bilateralnih odnosa u raznim oblastima medju koje spadaju i evropske integracije, s obzirom da su obe zemlje kandidati, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je navedeno, sagovornici su ocenili da, iako postoje specifičnosti i razlike u procesu evropskih integracija Srbije i Turske, podržavaju jedna drugu na putu ka članstvu u EU, i da će se u narednom periodu raditi na razmeni iskustva koje svaka od država ima na tom polju.

Joksimović je navela da je Srbija ostvarila dobre rezultate u makroekonomskim pokazateljima, kao i da je unapredila poslovno okruženje i poslala poruku investitorima da je povoljna destinacija za investiranje, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ambasador Bozaj je potvrdio pozitivna iskustva turskih investitora koji su došli u Srbiju, kao i očekivanje da se broj turskih investicija u Srbiji poveća.

U saopštenju je navedeno da je ministarka takodje kazala da postoji veliki prostor za bilateralnu razvojnu saradnju za projekte lokalnog i regionalnog razvoja, kao i projekte javno-privatnog partnerstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.