U trendu

Jolović: Sve spremno za 58. Sabor trubača

GUČA – Guča je u potpunosti spremna za 58. dragačevski Sabor trubača, izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Podizanjem saborske zastave, sutra u 11 sati, domaćin ovogodišnjeg Sabora ministar Nenad Popović će i zvanično otvoriti Sabor a u narednih nekoliko dana očekuje se veliki broj domaćih i gostiju iz inostranstva.

“Ono što bih posebno istakao jeste da smo Sabor vratili tradiciji, trubi i trubačima i da neće biti koncerata estradnih zvezda. Našim gostima bih posebno preporučio koncert Dejana Petrovića i Big benda sa početkom u 21 sat na Glavnoj pozornici, zatim u 23 sata Ponoćni koncert na kojem će učestvovati svih 20 ovogodišnjih finalista koji će se održati u petak 10. avgusta“ rekao je Jolović za Glas zapadne Srbije .

U subotu 11. avgusta je tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara, a u nedelju su koncerti pobednika ovogodišnjeg Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića, dodao je i naveo da manifestaciju prate i tradicionalni programski sadržaji kao što je narodni višeboj, defile svih učesnika u programu, imnprovizacija stare dragačevske svadbe…

Prema Jolovićevim rečima potvrđeno je da na ovogodišnji Sabor stiže i portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Njoj će u petak uveče pred početak koncerta Dejana Petrovića biti uručena titula počasnog građanina Guče, a očekuje se i njeno obraćanje prisutnim saborašima”, najavio je Jolović.

On ističe da Zaharova nije imala nikakve posebne zahteve, već naprotiv, kao i većina visokih zvanica koje su prošle kroz Guču prethodnih godina, želi da joj se ne pridaje velika pažnja i da bude tretirana kao i svi ostali gosti.

U Guču, kaže Jolović, dolaze pripadnici svih nacionalnosti i veroispovesti iz svih krajeva zemlje, regiona, Evrope i čitavog sveta i svi dolaze sa jednom željom da se lepo provedu.

“Guča miri sve, to je manifestacija koja mora da se poseti, ne može to da se vidi i doživi na televiziji ili putem bilo kojih drugih medija. Dragačevski Sabor trubača je brend kome Srbija mora da da još veći značaj, jer nas na najbolji način može predstaviti u čitavom svetu”, zaključio jeJolović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike