U trendu

Još 250 stanova u Ovči za izbeglice,izgradnja počinje uskoro

BEOGRAD – U beogradskom naselju Ovča nastavlja se sa izgradnjom stambenih objekata za izbeglice koje žive na teritoriji prestonice, a kako kažu u gradskom Sekretarijatu za investicije u toku je javna nabavka za izgradnju još 250 stanova socijalnog stanovanja u tom naselju.

Javna nabavka se, kažu u Sekretarijatu za Tanjug, sprovodi kao zajednička nabavka Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Grada Beograda, a završetak procesa planira se za drugi kvartal ove godine, kada se očekuje i da će početi radovi na izgradnji stanova.
Stanovi su namenjeni izbeglicama koje imaju prebivalište na teritoriji Beograda i koje su, usled ratnih događanja iz perioda 1991-1995. godine, stekle status izbeglice u našoj zemlji.

U 2018. godini je, inače, završena izgradnja 235 stanova za izbegla i interno raseljena lica u naselju Ovča.

Radi efikasnijeg sprovođenja projekta i rešenja stambenog pitanja izbegličkih porodica Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru, Komesarijat za izbeglice i migracije i Grad Beograd održaće u četvrtak, 23. januara, sastanak informativnog karaktera sa neophodnim informacijama o javnoj nabavci u vezi izgradnje 250 stanova u Ovči.

Sastanak će biti održan u devet sati, u prostorijama Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, navodi se u saopštenju Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru u kom se sve zainteresovane kompanije, koje se bave izvođenjem radova, pozivaju da prisustvuju sastanku.

Stanovi u Ovči biće izgrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja – zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstva, izgradnju stanova, preojektovanje i izgradnju montažnih kuća i kupovinu stanova.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.