U trendu

Još 8,5 miliona dolara za vladu i izbeglice

Agencije UN obezbedile su dodatnih 8,5 miliona dolara za jačanje kapaciteta Vlade Srbije i pružanje osnovnih usluga za izbeglice i migrante, saopštili su predstavnici UN u Beogradu.

„Ova sredstva su spremna za isplatu partnerima u Srbiji tokom narednih nedelja kako bi se rešili problemi vezani za zimsku sezonu“, navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, sredstva su obezbeđena kroz poziv za donacije na globalnom, regionalnom i nacionalnom nivou, kroz saradnju sa donatorima na nacionalnom nivou, ali i iz osnovnih sredstava agencija UN određenih za vanredne situacije.

„UN agencije cene napore i efikasnost koju ulaže Vlada Srbije u pomoći izbeglicama. Nastavićemo da podržavamo Vladu i koordinaciju aktivnosti kako bi se obezbedila nesmetana i blagovremena isplata sredstava donatora koja su stavljena na raspolaganje, u skladu sa potrebama izbeglica ali i organizacijama civilnog društva koje pomažu na terenu“, izjavila je stalni koordinator UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano.
 
Najveći deo te podrške obezbedio je UNHCR, ali i druge UN agencije – Međunarodna organizacija za migracije (IOM), Program UN za razvoj (UNDP), Populacion fond UN (UNFPA), Dečji fond UN (UNICEF), Kancelariju UN za projektne usluge (UNOPS), Agencija UN za rodnu ravnopravnost (UN WOMEN), Svetska zdravstvena organizacija (WHO), Svetski program za hranu (WFP).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.