U trendu

Još samo malo smo u paklu: stiže nam OLUJNO nevreme!

U Srbiji se danas predviđa naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će od sredine dana zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve zemlje, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći u centralnim, istočnim krajevima i u Banatu biće uslova za pojavu lokalnih nepogoda s gradom, jakim vetrom i obilnijim padavinama, više od 40 milimetara za 12 sati.

Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren vetar. Najniža temperatura kretaće se od 15 do 22, najviša od 28 na severozapadu do 36 stepeni Celzijusa na jugoistoku. U Beogradu će pre podne bit pretežno sunčano, posle podne naoblačenje, uveče i u toku noći s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura kretaće se od 22, najviša 30 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti pretežno oblačno, osetno svežije, mestimično s kišom ili pljuskovima. Više padavina biće u Banatu i na istoku. Tokom dana se očekuje prestanak padavina, najpre na severu i zapadu zemlje. Zatim će biti pretežno sunčano, uz lokalni razvoj oblačnosti i ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u planinskim predelima. Temperatura će biti u postepenom porastu.

Zadržava se period s nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika, a najizraženije tegobe mogu osetiti osobe s respiratornim i cerebrovaskularnim oboljenjima. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, glavobolja i nervoza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.